čerstviť. Tak sa zrodila jedna výrazná motoristická tradícia – narodil sa „Sprievodca motoristu Michelin“. V roku 1920 bola do neho zaradená pasáž hodnotiaca kvalitu vybraných reštaurácií. V priebehu prvej i druhej svetovej vojny Sprievodca motoristu Michelin nevychádzal, ale poslúžil veleniu spojeneckých ozbrojených síl pri príprave vylodenia v Normandii dosť presnými mapami a údajmi o teréne. Ako výborný podklad poslúžila michelinová ročenka z roku 1939. Po vojne červené bedekre rýchlo zaplavili celú Európu. Veľmi populárne boli predovšetkým pasáže, ktoré mapovali úroveň reštaurácií. Dnes je Sprievodca motoristu Michelin najuznávanejšou publikáciou svojho druhu, bez ktorej sa neobíde azda žiadny svetobežník. Tím autorov kráča s dobou, a tak teraz existuje verzia na CD, iné sú zase prispôsobené na spoluprácu s palubnými navigačnými systémami moderných automobilov. Michelinov bedeker je samozrejme aj na internete, na stránke www.michelin-travel.com. Posledné vydanie obsahuje informácie o bezmála desiatich tisíckach hotelov a reštaurácií vo Francúzsku a o viac než päťdesiatich tisícoch v ďalších európskych krajinách. Tvorcovia bedekru napríklad garantujú, že z ktoréhokoľvek miesta vo Francúzsku to k najbližšiemu odporúčanému hotelu alebo reštaurácii nie je ďalej ako 30 km. Prepracovaný a pre užívateľov veľmi transparentný systém značenia jednoduchými zrozumiteľnými symbolmi dáva okamžitý prehľad o situácii v určitom meste, regióne či o úrovni zvoleného podniku. Poplatky za platené úseky diaľnic, informácie o uzavretých alpských priesmykoch, plániky miest, údaje o leteckej či železničnej prevádzke - to všetko a desiatky dôležitých a zaujímavých informácií ponúka Sprievodca motoristu Michelin. Nečudo, že veľa motoristov označuje červenú knižku so známou bacuľatou postavičkou Bibenda na obale za svoju bibliu.